BLOG

We willen allemaal zo graag een antwoord. Echter, een maagverkleinende operatie kent geen garanties, het kent geen antwoorden.’

UIT HET BLOG VAN ANNETTE01/11/19 • RE-DO: DISTALE GASTRIC BYPASS

Helaas is niet iedere patiënt gebaat bij een maagverkleinende operatie. 25 procent van de operatiepatiënten blijkt van een koude kermis thuis te komen. De maagverkleinende operatie brengt niet het gewenste resultaat. Dit kan zelfs oplopen tot ‘net zo zwaar als voor de operatie’. Iets wat een nachtmerrie is.


09/10/19 • ABC VAN DE MAAGVERKLEINING

Ruim tien jaar houd ik mij ondertussen bezig met bariatrische chirurgie. Inmiddels heb ik niet enkel zelf zo’n beetje alles aan den lijve ondervonden, nog dagelijks zie ik cliënten die zich door een maagverkleinende operatie heen worstelen.


14/09/19 • IS HET DAN ÉCHT ZO RELATIEF?

Vorige week meldde ik mij bij de orthopeed om te voorkomen dat ik nu – op 47-jarige leeftijd – al met een kunstknie door het leven moet. De combinatie van jarenlang overgewicht en familiaire artrose kostte één knie het leven.


15/08/19 • BEGRIP IS HIER HET TOVERWOORD

Patronen doorbreken, lief zijn voor jezelf, adviezen die vaak worden gegeven wanneer jouw afvalproces niet verloopt zoals je had verwacht. Het doorbreken van patronen is een van de moeilijkste dingen in een mensenleven.


12/08/19 • HET IS GOED ZO

Ruim tien jaar ben ik bezig geweest om op het punt te komen dat ik vanuit het diepste van mijn hart kan zeggen: ‘het is goed’. Je zou kunnen zeggen dat het een studie is geweest. Mijn lijf, het gevecht tegen mijn overgewicht.