BOEKEN

‘De operaties hebben me meer dan ooit laten kijken naar mezelf. Ze zijn een spiegel geweest. Iets waar ik dankbaar voor ben.’

ANNETTE OVER HAAR TRAJECTABC van de maagverkleining (2019)

Wanneer je te dik wordt, ga je op dieet. Maar vaak mondt een dieet uit in het gevreesde jojo-effect. Wat staat je te doen wanneer iedere vorm van lijnen of uithongeren uiteindelijk tot niets leidt? Per jaar zetten duizenden aanstaande operatiepatiënten de eerste stap naar de felbegeerde maagverkleinende operatie, dromend van dat slanke postuur. Maar is zo’n maagverkleining dan echt het ei van Columbus? Wat zijn de voor- en nadelen, de risico’s maar ook de regels waaraan je je de rest van je leven moet houden? Het antwoord is zo simpel niet.

Boek bij mij te bestellen. Neem contact met mij op.


Aangekomen! Na een maagverkleinende operatie (2017)

Aangekomen! staat in het teken van de soms rauwe werkelijkheid wanneer je verwachtingen na een maagverkleinende operatie op de proef worden gesteld. Wanneer je weer aankomt nadat je prachtig bent afgevallen. Wanneer je niet afvalt ondanks de operatie. Wanneer je moet dealen met het feit dat ook deze ingreep niet was wat je had gehoopt.

Boek bij mij te bestellen. Neem contact met mij op.


Uitgelijnd, leven met een Gastric Bypass (2013)

Een boek waarin alles aan bod komt over de Gastric Bypass. Een bariatrisch en plastisch chirurg, een anesthesist, een diëtist, een psycholoog en tal van Gastric Bypass-patiënten vertellen over deze operatie. Alle informatie die ik zelf vertel heb ik geschreven nét nadat ik het zelf de operatie onderging. Uitgelijnd wordt geadviseerd door de chirurgen.

UITVERKOCHT


Van dik naar dun, mijn leven voor en na een maagverkleining (2014)

In Van dik naar dun schets ik mijn hele historie in het gevecht tegen de kilo’s: Waarom diëten mij uiteindelijk alleen maar dikker maakte. Waarom je uiteindelijk kiest voor zo’n ingrijpende operatie. De eerste stap naar de sportschool. Wat het met me deed om dik te zijn. Hoe mijn nieuwe leven eruit ziet nu ik niet langer meer dik ben. Een boek wat vertelt hoe een leven ruim 25 jaar in het teken stond van afvallen en aankomen. Hét boek over hoe nu verder na het laatste dieet.

Klik hier om het boek bij bol.com te bestellen.


Cover boek

Help! Ik wil een maagband (2010)

Leven met een maagband. Wat houdt dat in? Wat kan ik verwachten? Hoe ziet zo’n operatie eruit? Alle vragen over de maagband worden in dit boek beantwoord. Tevens een rode draad met mijn eigen ervaring. Let wel: de maagband wordt steeds minder geplaatst. Houdt er dus rekening mee dat de meest voorkomende operatie momenteel de Gastric Bypass-operatie is.

UITVERKOCHT