Coaching

Coaching, het is een mooi woord. Maar wat betekent dat eigenlijk? Wat moet je daar nu mee? Ik koos voor Coaching omdat ik het zo leuk vond staan:
Annette Born Coaching. ABC.

Coaching houdt van alles in. Alles wat je maar kunt bedenken, wat je tegenkomt op het pad wanneer je op wat voor manier dan ook te maken krijgt met een maagverkleining.

De diensten die ik lever zijn dan ook niet in een paar woorden te omschrijven. De kern van de mensen die mijn hulp inroepen zijn te verdelen in 3 categorie├źn:

  • Ik overweeg een operatie:┬á Wat kan ik verwachten? Waar start ik? In welk ziekenhuis? Is het eng? Aan welke criteria moet ik voldoen? Welke chirurg?
  • Ik ben aangemeld voor de operatie maar heb nog zoveel vragen: Hoe zit het met de pijnbeleving? Ik ben bang, kan jij me geruststellen? Ik krijg veel negatieve reacties van mijn familie. Stel dat ik toch afgewezen word, wat kan ik dan nog doen? Wat voel je als je een dumping krijgt?
  • Ik ben geopereerd maar ik ben nog erg onzeker/ angstig/ heb nog veel vragen/ loop vast: Ik denk dat ik teveel kan eten. Ik voel helemaal niets van die Gastric Bypass. Ik ben vaak misselijk. Ik vind dat ik te weinig afval. Ik val te veel af. Mijn haar valt uit, help!

Bovenstaande is maar een korte opsomming van vragen/ zaken/ problemen waar je mee kan worstelen. Ik heb mijn praktijk geopend om juist die problematiek/ vragen/ onzekerheden weg te nemen. In ziekenhuizen kan men te weinig tijd hebben om je uitgebreid te informeren, misschien voel je je niet op je gemak om bepaalde vragen te stellen. In mijn praktijk is er alle vrijheid om -zonder vooroordelen- rustig over zaken te praten waar je tegenaan loopt.

Vergeet nooit dat ik zelf ook tegen heel veel zaken aan ben gelopen. Daarbij is geen enkele vraag of probleem vreemd.

Ik werk op afspraak in mijn praktijk in Zeist, zie routebeschrijving. Een consult duurt 50 minuten. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om meer tijd te reserveren indien dat nodig is.

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar de praktijk te komen kunnen een e-mail consult afnemen, of een telefonisch consult afspreken. Er zijn dus diverse opties op mij te bereiken.

Indien er sprake is van medische problematiek schakel dan altijd de desbetreffende specialist in. Mocht ik constateren dat er sprake is van zware geestelijke problematiek zal ik altijd doorverwijzen naar een andere discipline.

Het begrip Coaching is dus erg rekbaar.